Door de ogen van een jury

Tijdens deze demonstratie laten KNHS Jurylid Anne-Claire Bongers en internationaal pony amazone Milou Dees een aantal oefeningen zien van L t/m Z2 en de daarin veel voorkomende ´foutjes´. Hoe kan het beter, strakker op de letter, hoe rij je nu die 8 in plaats van die 6 of 7?

“Wat wordt er nu eigenlijk precies bedoeld met de rijvaardigheid en effect van de hulpen?”

KNHS ZZLicht jurylid Anne-Claire probeert zo goed mogelijk uit te leggen waar zij op let bij het jureren van proeven in de basis sport. Samen met Milou laat zij voorbeelden zien uit de praktijk en is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen. In de praktijk zijn de protocollen te klein om alles op te schrijven en zien we dat veel ruiters en amazones met vragen blijven zitten nadat ze hun protocol gezien hebben. 20 punten verschil op een kampioenschap, dat kan toch zeker niet? En toch gebeurt het en soms is dit, hoe gek het ook klinkt, logisch te verklaren.

Tevens is het mogelijk om vooraf vragen in te sturen, deze zullen dan tijdens de demonstratie behandeld worden eventueel met praktijk voorbeeld!

“We scoren vaak een 4 of 5 voor het wijken, de achterhand komt vaak voor en voordat ik het heb kunnen oplossen is de lijn al voorbij. Waar gaat het mis?”

” Mijn pony is geen apart beweger, hoe kan ik toch die 8en scoren?”

 

Dit beloofd een interessante en interactieve demonstratie te worden met de toeschouwers in de hoofdrol. Aansluitend rijdt Milou Dees haar kur op muziek met haar haar pony Mystery Dancer.

Comments are closed.

 • Sponsoren

  cropped-horse1.jpg
  axent
  cavalor
  lingehoeve
  pfiff
  naf-club-logo
  fluer-en-flora-vierkant
 • Programma:

  Dagvullend programma van 10 tot 17.30 met o.a.

  * Clinics proefgericht rijden - ACC Bongers
  * Door de ogen van de jury - Milou Dees
  * Workshop Schriktraining - Fin Jopson
  ** Vrijheidsdressuur to the next level
  ** Fantastische show met Fin Jopson
  * Diverse standhouders
  * Grootse SALE van www.topfithorseshop.com

 • Open Maps Widget for Google Maps settings to configure the Google Maps API key. The map can't work without it. This is a Google's rule that all sites must follow.
 • Contact

  • Laagerfseweg 81
   3931PD
   Woudenberg
   Nederland
  • +31651212930
  • +31623946988
  • topfithorseshop[@]gmail.com